Werkzaamheden dak op schema

Werkzaamheden dak op schema

MARKELO – De grote bouwkraan op het plein verraad het al maar ook de bedrijvigheid op het plein laat zien dat er volop gewerkt wordt aan de voortgang van de werkzaamheden aan de Kaasfabriek. “Voor de bouwvak willen we de fabriek en het plein gaan opleveren en moeten dus alle werkzaamheden die staan gepland zijn afgerond”, vertelt Gerard ter Höfte. Op dit moment zijn werknemers van Brinkmans & Krabbenbos bezig met werkzaamheden aan het dak als voorbereiding van de dakdekker. Maar ook op het plein wordt gewerkt.

Zo zijn vandaag de boombakken afgevuld met de juiste potgrond en de kleine Esch of zoals de glooiing op het plein al voorzichtig wordt genoemd “het tuintje van Mina” ligt er ook weer strak bij.  De zandbak tussen de fabriek en Museumboerderij Eungs Schöppe is voorzien van speelzand en het pleintje erom heen waar het grove puin was ingebracht is afgedekt met een speciale laag. “Dit is Achterhoeks Padvasteen duurzaam halfverhardingsmateriaal met een lange levensduur en wordt veelvuldig toegepast bij de aanleg en onderhoud van recreatieve paden, boswegen, zandwegen, semi-verharde inritten, parkeerplaatsen en tuinen”, aldus Gerard ter Hofte.

De openbare weg naast het plein gelegen aan de zijde van Profile Markelo wordt momenteel herstraat door Tempelman Sierbestrating en krijgt een zelfde uiterlijk als het plein.