Pekelbaden

Pekelbaden Kaasplein

 Stichting De Kaasfabriek Markelo maakt van het oude zoutbad in deze historische kaasmakerij een uitgaans- en ontmoetingsplek met gratis cursussen en interactieve sportfaciliteiten. Het fenomeen van free running onder jongeren neemt toe: Markelo mist nu plekken om te spelen en te bewegen voor jongeren, en bewegen wordt steeds belangrijker omdat steeds meer jongeren overgewicht en obesitas hebben. Naast de jongeren in Markelo en omgeving zijn ook ouderen en andere bewoners, toeristen en vakantiegangers in trek. Ze kunnen hier actief zijn, maar ze kunnen elkaar ook ontmoeten, al is het alleen maar kijken naar de sportactiviteiten van anderen.

 

Sponsor Toro en het Freerun parkour in de pekelbaden

Het Leaderprogramma van de EU heeft al € 100.000 beschikbaar gesteld voor dit project! Naast het aanschrijven van fondsen wil stichting de Kaasfabriek Markelo samen met lokale bedrijven, verenigingen en particulieren de resterende 50% van dit project gaan financieren.

Kom ook in actie! Stimuleer samen met ons een leefbaar Markelo voor jong en oud.

 

Wat kun jij bijdragen?

Voor de tweede fase van project “het Soccer en Freerun in de oude zoutbaden in Markelo” is Stichting de Kaasfabriek Markelo nog op zoek naar aanvullende sponsoring vanuit lokale Markelose bedrijven. Verder dragen onder andere Leader Zuidwest Twente, Gemeente Hof van Twente, Hessenheem fonds, Rabofonds Noord en West Twente, Twentse Naober Fonds, Het Gehandicapte Kind, Fonds 1819, Jantje Beton, Postcodeloterij Buurtfonds bij aan om dit project te kunnen realiseren. Steun de invulling van de authentieke pekelbaden met een ‘Freerun Parkour’ en een ‘Toro’ interactief speelveld, want deze zijn uniek in deze streek! Beweeg, speel en ontmoet op een eigentijdse manier. Want het Kaasplein is voor iedereen.

    Ik wil graag bijdragen aan de invulling van de pekelbaden