De Kaasfabriek is (bijna) vol!

De Kaasfabriek is (bijna) vol!

In 2014 verwierf de Gemeente Hof van Twente het voormalige terrein van de zuivelfabriek, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor de herontwikkeling van dit gebied. Het hoofddoel van deze transformatie is de omvorming van het terrein naar een toegankelijk centrumplein, bedoeld als openbare verblijfsruimte. Dit biedt niet alleen een plek voor de gemeenschap om samen te komen, maar creëert ook kansen voor lokale bedrijven en verenigingen om zich hier te vestigen.

Door de jaren heen heeft deze locatie een mooie ontwikkeling doorgemaakt. In 2020 vestigden Fotostudio Markelo en de Bibliotheek Hof van Twente zich op het terrein, gevolgd door Personeelsdiensten Markelo en het bruidszaak 2ImpressU in 2021. Het toegankelijk maken van de bovenverdieping aan het begin van 2023 markeerde een nieuwe fase in de bezetting van het pand. Bedrijven zoals Henk Post Design & Support, HootenAnnyChange, Kreatieve plein (Het Beaufort) en JR Events namen hun intrek, wat de veelzijdigheid De Kaasfabriek Markelo onderstreept.

Er zijn gesprekken gaande om de laatste lege ruimte te verhuren, waardoor de oude kaasfabriek in Markelo binnenkort helemaal in gebruik zal zijn. Dit laat zien dat het opknappen van het oude industrieterrein goed heeft uitgepakt, met als resultaat een levendige plek voor lokale ondernemers die bijdraagt aan de plaatselijke gemeenschap en economie.

Het Kaasplein in Markelo, wordt nu gebruikt voor verschillende evenementen zoals het Dorpsfeest Markelo en Food Goan. De oude zoutbaden van de fabriek zijn omgetoverd tot een Freerun parkour en een Torro veld van Yalp, geschikt voor sport en recreatie. Het project in de zoutbaden is allemaal betaald met Leader subsidie, een fonds voor de ontwikkeling van het platteland.