Omgevingsvergunning verleend

Omgevingsvergunning verleend

MARKELO – De gemeente Hof van Twente heeft de aangevraagde omgevingsvergunning, die het mogelijk maakt om de bestaande gevels van de Kaasfabriek Markelo te wijzigen, verleend. Nadat de werkzaamheden aan het dak zijn voltooid, zal dan ook gestart kunnen worden met het aanbrengen van roodbruine aluminium sandwichpanelen voor de bestaande gevelconstructie van het pand. Delen van de bestaande gevel die in het zicht blijven, zullen worden gekeimd.

plan-mooi-markelo-impressie-kaasfabriek-3

(sfeerimpressie door Atelier 007)

Aanplanting

Door de weersomstandigheden is het aanplanten van het groen tijdelijk stilgelegd. Dit wordt donderdag 22 maart hervat wanneer de Vrouwen van Nu hun boom schenken aan de Kaasfabriek ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Markelose vereniging. Dit alles natuurlijk wel onder voorbehoud, dat de Russische beer geen roet in het eten gooit…

Perkranden

Op het plein liggen momenteel een aantal perkranden klaar om geplaatst te worden bij het perk ter hoogte van het pand van Personeelsdiensten Markelo en ’t Spiekertje.

IJsbaan

Tijdens de voorjaarsvakantie werd op initiatief van Egbert Hargeerds een prachtige ijsbaan door de Markelose brandweer gecreëerd op het plein voor de Kaasfabriek Markelo. Vele kinderen hebben hier twee dagen genoten van de ijspret, voordat de Markelose ijsbanen hun poorten konden openen. ’t Spiekertje sprong hier direct op in, door met een koek- en zopietentje langs de baan te staan. Voskamp Wonen & Slapen zorgde voor vloerbedekking bij de baan, zodat de baan goed bereikbaar was voor de jonge schaatsers. Bankjes werden snel beschikbaar gesteld door Welkoop Markelo, waardoor er in een korte tijd een complete aankleding ontstond.

Huurders

Het bestuur van de Kaasfabriek Markelo is op dit moment in gesprek met een aantal partijen die hebben aangegeven interesse te hebben in het huren van een ruimte in de Kaasfabriek. Heb jij ook interesse dan kun je contact opnemen door het formulier op onze website in te vullen.