IVN Markelo schenkt een walnootboom

IVN Markelo schenkt een walnootboom

MARKELO – Het afdelingsbestuur van IVN Markelo heeft dinsdagmiddag een walnootboom geplant in navolging van de Vrouwen van Nu die vorige week, een Prunus hebben aangeplant op de kleine Es van Mina. Naast de boom zal evenals bij de Prunus, die vorig week werd  aangeplant door de Vrouwen van Nu, ook een herinneringsbordje komen. Wij hebben natuurlijk het groen en de natuur hoog in ons vaandel staan en wilden daarom iets doen voor het centrumplein”, vertelt Jetty Dorrestein enthousiast. We zijn enorm blij met de initiatieven en werken dan ook graag mee om iets te bedenken dat past bij de stichting maar ook bij het totaalbeeld van plein.

Zo heeft het IVN dus een van de twee walnootbomen geschonken aan Plan Mooi Markelo, en die hebben we inmiddels een prominent plekje op het plein gegeven. Eigenlijk zijn de bomen dus geschonken aan heel Markelo”, vertelt Iljitsj die verantwoordelijk is binnen het projectteam voor de beplanting op het plein.

De kleine Es van Mina is het heuveltje dat aan de entree ligt van het plein en heeft deze benaming te danken aan de tuin van Mina die zich lang geleden op deze plek bevond. Het projectteam is momenteel de laatste hand aan het leggen op het plein in het centrum van Markelo. Zo is het aanplanten van bomen en struiken hervat maar zullen ook afzetranden worden geplaatst.