Eerste editie ‘Foodgoan Festival’ valt in de smaak

Eerste editie ‘Foodgoan Festival’ valt in de smaak

MARKELO – Zaterdag 22 juli vond op het nieuwe Kaasplein in Markelo, een succesvolle eerste editie van ‘Food Goan’ plaats. Het startsein werdt gegeven door Burgemeester Ellen Nauta, die het evenement opende en gaf daarmee tegelijk het startschot voor de ingebruikname van het plein. Bij ‘Food Goan’ draaide het om lekker eten en drinken in een gemoedelijk sfeer voor jong en oud. Vele honderden bezoekers kwamen af op de standjes & foodtrucks met heerlijkste lekkernijen van de meestal lokale ondernemers aangevuld met foodtrucks van buitenaf. Ook voor kinderen was er veel te doen. Zoals leuke spelletjes, een springkussen een clown met ballonnen en zelfs een Minion vermaakte de kinderen. Als kers op de taart was het ook prachtig zomerweer, wat het bezoekersaantal zeker ten goede kwam.

Tijdens het Foodgoan Festival waren leden van onze Stichting de Kaasfabriek Markelo aanwezig om informatie over de mogelijkheden van de Kaasfabriek voor lokale ondernemers en andere organisaties te geven. We waren aangenaam verrast dat er veel belangstelling is voor het pand, dat vanaf dit najaar omgevormd zal worden naar een multifunctioneel centrum van en voor Markelo. Onze bestuursleden van de stichting gaven diverse rondleidingen in het nu nog lege pand, zodat eventuele gebruikers een beeld kunnen vormen over wat de mogelijkheden kunnen zijn. Nu het plein duidelijke vormen aangenomen heeft, kan er binnenkort ook aandacht gegeven worden aan de werkzaamheden aan het pand.

Mensen die geïnteresseerd zijn in een ruimte in de Kaasfabriek kunnen zich nog steeds melden. Op de website van de stichting, is daarvoor alle informatie te vinden.