Cobercoterrein wordt ‘De Kaasfabriek Markelo’

Cobercoterrein wordt ‘De Kaasfabriek Markelo’

MARKELO De naam voor de locatie van het voormalige Cobercoterrein is bekend. De Kaasfabriek Markelo is uit vele inzendingen gekozen als de nieuwe naam voor het plein en de fabrieksonderdelen die blijven staan.

Vanmiddag is met het ondertekenen van de oprichtingsakte van de gelijknamige stichting door voorzitter Wim van Tiel, secretaris Frank Leensen en penningmeester Arjan Eertink de aftrap gegeven om invulling te geven aan deze nieuwe beeldbepalende plek in de Markelose dorpskern.

De stichting is al met meerdere partijen in gesprek voor het mogelijk vestigen in De Kaasfabriek Markelo. “We zitten nu nog in een stadium van het proces dat er nog onderdelen kunnen worden aangepast”, aldus Wim van Tiel die partijen oproept om zich bij het stichtingsbestuur te melden indien men plannen heeft iets te gaan doen in, bij of op De Kaasfabriek Markelo.

Nadat de oprichtingsakte was getekend werd er in het bijzijn van enkele mensen uit de initiatiefgroep en een aantal van de andere betrokkenen bij het proces getoast op deze nieuwe mijlpaal. Hierbij werd Marjan Noteboom door Wim van Tiel verrast met een attentie, omdat ze als winnaar uit de bus was gekomen bij de keuze voor de naam De Kaasfabriek Markelo.