In de Media

Berichten over De Kaasfabriek Markelo in de Media

Regelmatig verschijnen berichten over De Kaasfabriek Markelo in de media. Hieronder vind je een overzicht van alle publicaties uit onder andere de Dagblad de Twentse Courant Tubantia, Maarkelsnieuws, Hofweekblad enz. Heb je zelf een artikel gevonden over de Kaasfabriek Markelo? Geef ons dan een tip!

(Het volledige artikel lezen? Klik dan op het logo boven het artikel)

2018
2017

22 juli 2017 - Nieuw centrumplein Markelo in gebruik genomen

Burgemeester Ellen Nauta heeft zaterdag aan het eind van de middag de 'vooropening' verricht van het Kaasplein in het hart van Markelo. Dat deed ze voorafgaand aan de eerste editie van het Food Goan Festival, waarbij twaalf ondernemers gerechtjes vanachter kraampjes aan het publiek presenteerden.

7 juli 2017 - Opening Kaasplein weer uitgesteld

Het is de gemeente Hof van Twente niet gelukt het Kaasplein voor 30 juni op te leveren. Nadat de opleverdatum eerder al werd uitgesteld van begin juni naar 30 juni kan een ieder constateren dat ook nu de werkzaamheden op het plein nog in volle gang zijn en de eerder door de gemeente genoemde datum niet is gehaald.

11 april 2017 - De dorpsfeesttent staat dit jaar op het kaasplein!

Na 32 jaar gaat het dan toch echt gebeuren. De Maarkelsetente wordt verplaatst naar het Kaasplein. De tent is al jarenlang, met 3 dagen feest, het centrale punt van het Dorpsfeest Markelo. De tent stond al die jaren op dezelfde plek aan de Taets van Amerongenstraat. De nieuwe locatie biedt vooral betere mogelijkheden ten aanzien van de veiligheid. De tent is dan beter bereikbaar bij eventuele calamiteiten.

30 maart 2017 - Kaasplein wordt motorcrossplein

Zoals door menig Markeloër geconstateerd vorderen de werkzaamheden op het terrein van de voormalige Cobercofabriek niet in het tempo waarmee de plannen zijn gepresenteerd. Naar nu blijkt niet zonder reden. Het plein krijgt namelijk een thema en niet het eerder door Gert Jan Oplaat geopperde ‘Napoleon’, maar wel een thema waarmee Markelo dit jaar 85 jaar verbonden is: motorcross.

31 januari 2017 - Gemeente handhaaft uitkijktoren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente is niet van plan om de uitkijktoren te schrappen in het bestemmingsplan voor De Kaasfabriek. Zo blijkt uit de zienswijzennotitie behorende bij het raadsvoorstel voor het vaststellen van het bestemmingsplan.

22 juli 2017 - Food Goan Festival schot in de roos

Het eerste event op het vernieuwde plein in het centrum van Markelo is een feit. Vanmiddag om 16.00 uur opende burgemeester Ellen Nauta het Kaasplein. Ze beloofde direct voor de officiële opening van het gehele project, op een later moment, graag nogmaals te komen. Met de opening van het plein gaf Nauta gelijktijdig ook de aftrap van de eerste editie van het ‘Food Goan Festival’.

27 juni 2017 - Het Kaasplein

Momenteel wordt hard gewerkt om het Kaasplein vorm te geven op de plek waar vroeger de kaasfabriek stond. Enkele jaren later is daar de melkontvangst en centrifugelokaal bij gebouwd. Op de plaats waar nu, tijdens Dorpsfeest Markelo eind augustus de tent zal staan, stonden vroeger de melkrijders geduldig te wachten, als er een storing in de fabriek plaatsvond.

21 februari 2017 - Plan voor brouwerij en fitnesscentrum op nieuw plein in Markelo

Een fitnesscentrum met een brouwerij en een proeflokaal. Dat klinkt als een grap, maar dat is het niet. De Markelose sportschoolhouder en bierbrouwer Frans Berghuis is serieus.

25 januari 2017 - ABZ laat spierballen rollen en komt met bezwaar tegen Plan Mooi Markelo

'Ouderwets spierballengedrag van een bedrijf dat van oudsher gewend is zo te handelen in de Markelose samenleving.' Zo betitelt PvdA-raadslid Nel Hilbrink de zienswijze van ABZ Diervoeding tegen het herbestemmen van het naastgelegen voormalige Coberco-terrein, nu Kaasfabriek genoemd, waar het initiatief Mooi Markelo gestalte moet krijgen.

9 januari 2017 - Aan tafel met Wim van Tiel

Veel Markeloërs zullen Wim van Tiel kennen maar ook net zo veel zullen niet weten wie hij is. Wim is namelijk niet geboren en getogen in Markelo maar kwam in mei 2005 samen met zijn vrouw Maja in Markelo wonen aan de Schoolstraat. Het duurde vervolgens niet heel lang voor hij werd gevraagd om een bestuursfunctie te bekleden in de Stichting Markelo Promotie. Een periode waarin hij veel Markeloërs leerde kennen en net zoveel gebruiken en tradities maar ook genoot van het organiseren, samen met anderen. In 2016 werd hij gevraagd als kwartiermaker voor het beheer van het terrein en gebouwen van Plan Mooi Markelo.

18 juli 2017 - Kaasplein Markelo in gebruik met foodfestival

In Markelo wordt zaterdag het Kaasplein op de plek van de grotendeels gesloopte voormalige Coberco-kaasfabfriek in gebruik genomen. Maar in het eerste weekeinde van de zomervakantie is er nog veel meer te doen.

25 april 2017 - Werkzaamheden plein krijgen zichtbaar vervolg

Momenteel lijken de werkzaamheden rondom het plein van de Kaasfabriek Markelo stil te liggen maar niets is minder waar. Achter de schermen wordt volgens betrokkenen volop gewerkt om de volgende fase vorm te kunnen geven. Dat zal eind deze week of begin volgende week dan ook zichtbaar worden wanneer Loonbedrijf Lammertink en Loonbedrijf Markvoort starten met het dichtgooien van de kelder.

1 april 2017 - Plein blijft droom

De berichtgeving over het motorcrossplein van afgelopen donderdag was een 1 april grap. Veel lezers hadden dit natuurlijk direct door, maar het idee – dat wel degelijk uit de koker van Mar-Jan Pullen kwam – was wel iets dat oorspronkelijk kenbaar is gemaakt bij de heren van Plan Mooi Markelo. Pullen heeft Willem Niessink bereid gevonden een impressie te maken van zijn droombeeld.

11 februari 2017 - Veevoederfabriek ABZ trekt bezwaar tegen Plan Mooi Markelo in

Naar aanleiding van overleg met de gemeente over het verschil va inzicht over de bestemmingsplanwijziging, trekt ABZ Diervoeding de zienswijze in en ziet af van de mogelijkheid om verder in beroep te gaan. De gemeente komt de diervoederfabriek tegemoet om de mogelijkheid voor 'logies' in de bebouwing tussen plein en fabriek uit te sluiten.

23 januari 2017 - ‘Opstelling ABZ niet in belang van Markelo’

De zienswijze van ABZ Diervoeding rondom het bestemmingsplan voor De Kaasfabriek is in het verkeerde keelgat geschoten bij de lokale PvdA. Ook D66 vindt de zienswijze merkwaardig en zou het onwenselijk vinden dat ABZ alsnog voor vertraging zou zorgen.

13 juli 2017 - ‘Food Goan’ eerste event nieuw plein

Een uniek evenement in meerdere opzichten zal op zaterdag 22 juli plaatsvinden vanaf 16.00 uur op het Kaasplein in het centrum van Markelo. Het is het allereerste evenement dat georganiseerd zal worden op het plein dat op dit moment nog steeds onderdeel uitmaakt van de ontwikkelingen met betrekking tot Plan Mooi Markelo.

11 april 2017 - Markelo viert Dorpsfeest op nieuwe plein

Markelo viert het laatste volle weekend van augustus dorpsfeest op het nieuwe plein op de plek van de voormalige kaasfabriek. Dat maakte Henk Bussink, voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Markelo gisteren bekend.

31 maart 2017 - Iedereen wil ondernemen op 'De Kaasfabriek' in Markelo

Er zijn ongeveer tien kandidaten die ruimte willen huren in de bestaand gebleven bebouwing op De Kaasfabriek, het voormalige Cobercoterrein in het hart van Markelo. Zij hebben zich gemeld bij Stichting De Kaasfabriek Markelo (DKM) die het gebouw geschikt gaat maken voor de toekomstige huurders/gebruikers en verantwoordelijk wordt voor de exploitatie.

10 februari 2017 - ABZ toch voor Plan Mooi Markelo

Naast de zichtbare en hoorbare vorderingen rondom De Kaasfabriek vond er afgelopen weken ook overleg plaats tussen ABZ Diervoeding en gemeente Hof van Twente. Aanleiding was de door de diervoederproducent ingediende zienswijze. Waar de diervoederproducent eerder nog op meerdere punten moeite leek te hebben met het bestemmingsplan blijkt het nu niet meer dan een storm in een glas water te zijn geweest.

20 januari 2017 - ABZ trapt op rem bij Kaasfabriek

ABZ Diervoeding heeft met een zienswijze op het bestemmingsplan voor de herinrichting van het, naast haar fabriek liggende voormalige Cobercoterrein, aangegeven dat het plan niet verenigbaar is met de industriebestemming van haar fabriek.

2016

30 december 2016 - Gemeente komt alsnog in actie

Ondanks dat de gemeente eerder het standpunt verkondigde dat de beveiliging van het terrein van De Kaasfabriek een taak voor Markelo was heeft men inmiddels toch actie ondernomen. Zo is contact opgenomen met de politie voor extra waakzaamheid op het terrein in de nacht van oud op nieuw. Ook zijn ambtenaren van de buitendienst gevraagd paraat te zijn om desgewenst in actie te komen.

2 december 2016 - Markelo aan zet bij De Kaasfabriek

Na enige tijd ogenschijnlijke radiostilte slaat Plan Mooi Markelo weer op de trom. Samen met Stichting De Kaasfabriek Markelo organiseert men 13 december een informatieavond voor belangstellenden. Nu de sloop is afgerond rijst bij menig Markeloër de vraag: “En nu?” Dat laatste is aan Markelo zelf.

15 augustus 2016 - Vondsten sloop fabriek mogelijk behouden

Na de asbestsanering is Pongers begonnen met het slopen van de voormalige Cobercofabriek in het centrumhart van Markelo. De eerste weken van het slopen zagen we enorm veel vooruitgang wat de laatste weken minder het geval is doordat het sloopbedrijf bezig is met precisie-slopen.

2 juli 2016 - Geslaagd Open Huis Kaasfabriek

Veel mensen hebben vanmiddag de kans gegrepen om nog een laatste blik te werpen in de coöperatieve zuivelfabriek op het Kaasplein in het centrum van Markelo. Oud-werknemers van de fabriek; Jan Willem Geerligs, Harm Linde en Hans Storm namen de belangstellenden mee voor een rondleiding door de fabriek en vertelden hoe het er vroeger aan toeging in de tijd dat zij daar werkten.

13 juni 2016 - Plan Mooi Markelo in “Overijssel Vandaag”

De bijzondere samenwerking tussen Gemeente Hof van Twente en de inwoners van Markelo bij het tot stand komen van Plan Mooi Markelo wordt vanavond tijdens de uitzending van ‘Overijssel vandaag’ van RTV Oost weergegeven.

19 mei 2016 - Start asbestsanering Coberco

Hoewel het officiële startsein pas in juni staat gepland gaat de sloop van de Cobercofabriek volgende week van start. Sloopaannemer Pongers uit Rijssen zal aanstaande maandag starten met de asbestsanering in het gebouw. Dit duurt ongeveer 5 weken om daarna met het echte sloopwerk te beginnen.

28 december 2016 - ‘Beveiliging Kaasfabriek taak Markelo’

De beveiliging van het terrein van De Kaasfabriek rond de feestdagen is een taak voor Markelo zelf. Dat geeft een woordvoerder van de gemeente aan tegenover de redactie van Maarkelsnieuws. Volgens de gemeente is Plan Mooi Markelo een project voor en door Markeloërs en valt de beveiliging tijdens de jaarwisseling daar ook onder.

17 november 2016 - Mogelijk sportschool en brouwerij in De Kaasfabriek

Een streekproductenwinkel, sportschool en een bierbrouwerij zijn 3 concrete plannen voor in De Kaasfabriek. Dat blijkt uit de stukken bij het ontwerpbestemmingsplan voor de locatie van de voormalige Coberco fabriek aan de Grotestraat 2.

23 juli 2016 - Sloop kaasfabriek in beeld

Ruim twee weken geleden is Sloopbedrijf Pongers begonnen aan de zichtbare sloop van de fabriek in het centrum van Markelo om plaats te maken voor Plan Mooi Markelo. Aan de zijde van Eungs Schöppe zijn de sloopwerkzaamheden gestart en werd het beton gescheiden van ijzer en overige materialen. De sloop trok de afgelopen weken al veel Markeloërs naar het centrum, die de sloop van dag tot dag volgden.

29 juni 2016 - Laatste kans voor kijkje achter de schermen in kaasfabriek Markelo

De voormalige zuivelfabriek van Coberco aan de Grotestraat gaat bijna tegen de vlakte.

10 juni 2016 - Sloop Coberco-fabriek in Markelo begonnen

Een forse klap met de hamer tegen de gevel door Markeloërs André Vasters en Erna Bönhke is het officiële startschot. De sloop van de voormalige Coberco kaasfabriek aan de Grotestraat is nu echt begonnen. De helmen op het hoofd en de mouwen opgestroopt. Het is het einde van een karakteristiek pand, maar het begin van iets nieuws: Plan Mooi Markelo.

14 april 2016 - Eerste boom voor plein PlanMooiMarkelo

De sloop van de voormalige kaasfabriek in Markelo moet nog beginnen, maar de eerste boom voor het nieuwe plein dat er aangelegd gaat worden is er al.

7 april 2016 - Plan Mooi Markelo van start

Door de mogelijke komst van een centrumplein lijken de plannen voor een randweg weer langer in de ijskast te moeten staan. In het raadsvoorstel dat op 10 september aanstaande zal worden behandeld in de commissie Fysiek van de gemeenteraad staat dat het bedrag dat de gemeente nodig heeft voor de aankoop, sloop en inrichting van het nieuwe plein ten laste zal worden gebracht van de Reserve Majeure Projecten.

27 december 2016 - Spoor van vernielingen

Bij het krieken van de dag werd vanmorgen een spoor van vernielingen zichtbaar in het centrum van Markelo. De resultaten van een drukke uitgaansnacht waarbij onder andere de bouwhekken bij De Kaasfabriek Markelo, diverse kerstbomen, bloembakken en billboards het moesten ontgelden zijn inmiddels door diverse ondernemers opgeruimd.

21 oktober 2016 - Sloop Kaasfabriek afgerond

Nu een flink gedeelte gesloopt is en het puin grotendeels verwijderd is ziet menigeen toch een enorme ruimte ontstaan die zij niet helemaal verwacht hadden. Aan de andere kant staan mensen die blij zijn met de ruimte en het licht die is ontstaan in het centrum van Markelo.

11 juli 2016 - Sloop kaasfabriek nu ook zichtbaar

Op 10 juni is de sloop van de voormalige kaasfabriek symbolisch van start is gegaan. Sindsdien zijn er inpandig al de nodige sloop- en voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd, maar was het aan de buitenkant nog nauwelijks zichtbaar. Daar is vandaag verandering in gekomen.

28 juni 2016 - Laatste blik in Coberco pand

Veel Markeloërs hebben de wens uitgesproken om nog een keertje te kunnen kijken in de oude Coberco-fabriek op het Kaasplein in het centrum van Markelo voordat de sloopkogel door de fabriek zal gaan. Plan Mooi Markelo heeft afspraken kunnen maken met gemeente Hof van Twente en Pongers Rijssen die de asbestverwijdering momenteel heeft afgerond.

10 juni 2016 - Sloop kaasfabriek symbolisch gestart

Met een paar ferme klappen van een sloophamer is de sloop van de kaasfabriek vanmiddag begonnen. Namens de initiatiefgroep hebben André Vasters en Erna Böhnke de sloophamer ter hand genomen, nadat ze eerst laarzen aantrokken en een veiligheidshelm opzetten.

22 maart 2016 - Raad stelt half miljoen euro extra beschikbaar voor uitvoering PlanMooiMarkelo

Ja, er mag 250.000 euro extra worden gereserveerd voor de basisuitvoering van PlanMooiMarkelo. Ja, er mag ook nog eens 265.000 euro beschikbaar gesteld worden voor het behoud van een deel van de oude Cobercofabriek. En nee, de 250.000 euro die gereserveerd is voor maatregelen om de dorpskern van Markelo verkeersveiliger te maken mag níet worden aangewend voor de aanleg van het nieuwe plein.

15 december 2016 - Veel scepsis rondom Kaasfabriek

Dinsdagavond werd bij De Haverkamp een informatieavond gehouden voor belangstellenden voor De Kaasfabriek. Ruim 130 mensen kwamen af op de avond die met name was bedoeld om betrokkenen te informeren over de voortgang en planning. Uit de zaal bleek dat er bij mogelijke huurders, betrokken bewoners en zelfs mensen uit de initiatiefgroep veel vragen waren rondom de plannen.

1 september 2016 - Cobercoterrein heeft nieuwe naam: De Kaasfabriek Markelo

Het voormalige Cobercoterrein krijgt de naam De Kaasfabriek Markelo. Op de plek midden in het dorp wordt een multifunctioneel centrumplein gebouwd.

30 augustus 2016 - Cobercoterrein wordt ‘De Kaasfabriek Markelo’

De naam voor de locatie van het voormalige Cobercoterrein is bekend. De Kaasfabriek Markelo is uit vele inzendingen gekozen als de nieuwe naam voor het plein en de fabrieksonderdelen die blijven staan. Vanmiddag is met het ondertekenen van de oprichtingsakte van de gelijknamige stichting door voorzitter Wim van Tiel, secretaris Frank Leensen en penningmeester Arjan Eertink de aftrap gegeven om invulling te geven aan deze nieuwe beeldbepalende plek in de Markelose dorpskern.

3 juli 2016 - Markelo neemt afscheid van oude kaasfabriek

Tientallen Markeloërs maakten zaterdagmiddag gebruik van de gelegenheid om nog één keer een kijkje te nemen in de voormalige kaasfabriek van Coberco. De belangstellenden werden bij de ingang getrakteerd op een toepasselijk hapje: een blokje kaas.

22 maart 2016 - Plan Mooi Markelo unaniem door gemeenteraad Hof van Twente aangenomen

Het zogenoemde Plan Mooi Markelo kan worden gerealiseerd. De raad van de gemeente Hof van Twente heeft unaniem voor de herontwikkeling van het terrein van de Coberco-fabriek in het centrum van het dorp.

1 maart 2016 - Half miljoen extra nodig voor Plan Mooi Markelo

Er moet ruim een half miljoen euro bij om Plan Mooi Markelo uit te kunnen voeren. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om dit bedrag beschikbaar te stellen.

2015

18 december 2015 - Markelo bouwt het plein zelf

Markeloërs gaan het nieuwe dorpsplein, op de plek van de voormalige Coberco-kaasfabriek, zelf aanleggen. Die afspraak heeft de projectgroep Plan Mooi Markelo gemaakt met wethouder Harry Scholten.

17 september 2015 - Wethouder Harry Scholten enthousiast over ontwerp voor plein Mooi Markelo

Een concreet plan is er nog niet, maar ideeën zijn er zat. Dat bleek gisteren tijdens de eerste brainstormavond over de invulling van het Cobercoterrein, als straks de oude zuivelfabriek in het hart van Markelo gesloopt wordt.

11 december 2015 - Markelose ondernemers gezocht

Voor Plan Mooi Markelo was 2015 een druk jaar. Een jaar waarin gewerkt is aan een plan voor invulling van het terrein van de voormalige kaasfabriek. Samen met vele Markeloërs is op verschillende avonden en in diverse samenstellingen gewerkt aan een schetsontwerp en dat ontwerp is inmiddels aangeboden aan de gemeente.

2 april 2015 - Markeloërs denken massaal mee over invulling Cobercoterrein

Een concreet plan is er nog niet, maar ideeën zijn er zat. Dat bleek gisteren tijdens de eerste brainstormavond over de invulling van het Cobercoterrein, als straks de oude zuivelfabriek in het hart van Markelo gesloopt wordt.

11 december 2015 - D66: Zorg over plan Mooi Markelo

D66 maakt zich zorgen over het Plan Mooi Markelo, het initiatief om een plein te maken op de plek van de voormalige zuivelfabriek in het hart van het dorp. Aanleiding voor die bezorgdheid is de kritiek van omwonenden van de naastgelegen veevoerfabriek ABZ Diervoeding. Zij voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. Dat blijkt uit vragen van D66-fractievoorzitter Alice Reuver of Briel aan burgemeester en wethouders.

11 maart 2015 - Markelo praat begin april over nieuw dorpsplein

Markeloërs kunnen op donderdag 2 april meepraten over het toekomstige centrumplein en de leefbaarheidsvisie voor de kern van het dorp. Het gaat om een zogeheten introductie- en kennismakingsavond die om half negen begint in zalencentrum De Haverkamp aan de Stationsstraat. De zaal is vanaf 20.00 uur geopend.

28 oktober 2015 - Op zoek naar subsidie voor Plan Mooi Markelo

Plan Mooi Markelo, zoals het er nu ligt, is te duur. Om die reden is wethouder Harry Scholten op zoek naar subsidie. „We hebben het plan nu opgeknipt in een basisplan en een plan met de extra’s”, zei Scholten tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen dinsdag. „Het zou mooi zijn als we ook de extra’s kunnen uitvoeren, en daarom onderzoeken nu subsidietrajecten.”

2014

22 augustus 2014 - Gemeente wil melkfabriek kopen voor centrumplein

Na berichten over een mogelijke doorstart van een deel van de horeca activiteiten van Bill’s Bar nu een positief bericht over de voormalige opslagplek van de ter ziele gegane horecagelegenheid. De gemeente Hof van Twente wil een centrumplein creëeren op de plek van de voormalige Coberco fabriek, dat momenteel nog in eigendom is van de voormalige eigenaren van Bill’s Bar.

11 september 2014 - Groen licht voor centrumplein Markelo

Markelo krijgt een centrumplein. De politiek zette daarvoor gisteravond het licht op groen. Dat gebeurde in een vergadering van de gemeenteraadscommissie fysiek in het gemeentehuis in Goor. Vijf van de zes fracties (te weten CDA, VVD, PvdA, Gemeente Belangen en D66) steunden het collegevoorstel om voor het plein een miljoen euro beschikbaar te stellen.

16 oktober 2014 - Behoud van ons cultureel erfgoed

Vorige week heeft de gemeenteraad van de Hof van Twente, samen met vertegenwoordigers van bedrijfsleven en verenigingen, een rondgang gemaakt door Markelo. Een verslag van dit bezoek heeft u kunnen lezen op deze site. Bij deze rond stonden ze ook stil bij de kaasfabriek waar ze uitleg kregen van de voorzitter Erna Bönke van de ondernemersvereniging.

1 september 2014 - Randweg in ijskast door komst centrumplein

Door de mogelijke komst van een centrumplein lijken de plannen voor een randweg weer langer in de ijskast te moeten staan. In het raadsvoorstel dat op 10 september aanstaande zal worden behandeld in de commissie Fysiek van de gemeenteraad staat dat het bedrag dat de gemeente nodig heeft voor de aankoop, sloop en inrichting van het nieuwe plein ten laste zal worden gebracht van de Reserve Majeure Projecten.

9 oktober 2014 - Politiek Hof morgen op bezoek in Markelo

Op initiatief van voorman van Het Beaufort Harry Knuiman zijn er morgenmiddag in het Markelose centrum veel lokale bestuurders en politici te vinden.

2 juli 2016 - Geslaagd Open Huis Kaasfabriek

Veel mensen hebben vanmiddag de kans gegrepen om nog een laatste blik te werpen in de coöperatieve zuivelfabriek op het Kaasplein in het centrum van Markelo. Oud-werknemers van de fabriek; Jan Willem Geerligs, Harm Linde en Hans Storm namen de belangstellenden mee voor een rondleiding door de fabriek en vertelden hoe het er vroeger aan toeging in de tijd dat zij daar werkten.

30 september 2014 - Voorstel aankoop Cobercofabriek met brede steun aangenomen

In de gemeenteraadsvergadering van vanavond is het voorstel voor de aankoop van de voormalige Cobercofabriek aangenomen. Alle fracties waren voorstander van aankoop van het terrein ten behoeve van de realisatie van een plein in het centrum van Markelo.