Activiteiten op het plein

 

Vergunningen

Voor activiteiten op het plein is veelal een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij de Gemeente Hof van Twente.

 

Facilitair

Voor facilitaire zaken zoals stroom, water en bijvoorbeeld het gereed maken van het plein kun je contact opnemen met het beheer van Kaasfabriek Markelo.

 

Tel: 06-50602431

Mail: evenementen@dekaasfabriekmarkelo.nl

 

Aankondigingen

Ook voor aankondigingen van evenementen kun je terecht bij het beheer van de Kaasfabriek.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schaatsen op het Kaasplein!

28 februari 2018-2 maart 2018

ijsbaan-kaasplein-markelo-maarkelsnieuws

Het is gelukt! De ijsbaan op het Kaasplein is vanaf 10.00 uur geopend. Op een initiatief van Egbert Hargeerds werden hiervoor gisteravond al de eerste voorbereidingen door de Markelose brandweer getroffen. De vrieskou van afgelopen nacht heeft ervoor gezorgd dat er vanmorgen al een spekgladde laag was ontstaan volgens de brandweer. “Vanaf 6 uur vanmorgen hebben we opnieuw dunne laagjes water gespoten op de al ontstane ijslaag, waardoor de laag nu voldoende dikte heeft om de baan  te openen. De baan is gratis toegankelijk maar men moet zich wel realiseren dat er geen toezicht is. Op eigen risico mag er geschaatst worden op het Kaasplein”, geeft Egbert aan.

Hiermee is zijn plan om deze baan nét voor de marathon op natuurijs in Haaksbergen voor te zijn, geslaagd. “Ja inderdaad, in Markelo wordt er eerder geschaatst dan in Haaksbergen. Door samen te werken kan er veel, dat hebben we wel weer laten zien”, lacht Egbert terwijl hij trots een blik werpt op de ijslaag.

Schaatsliefhebbers kunnen opwarmen met warme chocolademelk en erwtensoep die verkrijgbaar zijn in een koek en zopie punt naast de ijsbaan op het plein. “Wat een geweldig initiatief van iedereen, dan kunnen we niet anders dan zorgen dat we daar gewoon zijn en een hoek van de baan inrichten met een verkooppunt”, reageert Robert Spijker vanmorgen vroeg al enthousiast.

De ijsmeesters van IJsbaan de Zilvermeeuw en de IJsbaan Markelo bekijken vanmorgen of zij ook kunnen besluiten om de banen te openen. Dit zal worden gemeld op deze lokale nieuwssite.

Overigens zijn er in Markelo schaatsen te koop bij de Welkoop en Frederiks waar tevens gezorgd kan worden dat uw schaatsen geslepen kunnen worden.

(Bron: tekst en foto’s Maarkelsnieuws).

Gegevens

Begin:
28 februari 2018
Einde:
2 maart 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Kaasplein Markelo
Grotestraat 2
Markelo,
+ Google Maps