Activiteiten op het plein

 

Vergunningen

Voor activiteiten op het plein is veelal een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij de Gemeente Hof van Twente.

 

Facilitair

Voor facilitaire zaken zoals stroom, water en bijvoorbeeld het gereed maken van het plein kun je contact opnemen met het beheer van Kaasfabriek Markelo.

 

Tel: 06-50602431

Mail: evenementen@dekaasfabriekmarkelo.nl

 

Aankondigingen

Ook voor aankondigingen van evenementen kun je terecht bij het beheer van de Kaasfabriek.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maak kennis met mobiele `Markelokaal-kuierkoare’

22 april 2021/ 09:30-11:30

Maak kennis met Markelokaal, haal (een kleine) hoeveelheid gratis natuurakkerzaden om mee te zaaien in je achtertuin, weiland of berm.

Op donderdag 22 april staat de mobiele `Markelokaal-kuierkoare’ tussen 9:30 uur en 11:30 uur op het Kaasplein in Markelo om o.a. kennis te maken met het project ‘langjarig landschapsbeheer’ van Markelokaal.  Via de groene loper Hof van Twente worden gratis zakjes natuurakkerzaden uitgereikt. Ook is lokaal geteeld tarwemeel en -bloem te koop (€ 1,50 per pakje (kg)). Markelokaal, een coöperatie van vrijwilligers, heeft de afgelopen jaren heel wat graanakkertjes en kleine bloemenweides ingezaaid en daarnaast ook aanleg, herstel en beheer van karakteristieke landschapselementen uitgevoerd. Markelokaal oogst granen en zaden uit natuurakkers. In samenwerking met lokale partijen wordt meel, brood en pasta geproduceerd en nectar voor o.a. bijen. Duurzaam verder in het belang van mens en natuur in een kleine gemeenschap! Markelokaal wil deze ervaringen en kennis met iedereen delen en introduceert de zogenaamde `kuierkoare’, een mobiel ontmoetings- en kennispunt.

De ‘kuierkoare’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel. De Groene loper Hof van Twente vindt dit een super initiatief.

Gegevens

Datum:
22 april 2021
Tijd:
09:30-11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kaasplein Markelo
Grotestraat 2
Markelo,

Organisator

Markelokaal
Telefoon:
06 - 209 324 33
E-mail:
info@markelokaal.nl
Bekijk de site van Organisator